20. ročník EĽRO v Kežmarku

22.06.2010 Kežmarok

Jubilejný 20. ročník najväčšieho festivalu svojho druhu na Slovensku i v Európe - Európske ľudové remeslo, ktorý sa uskutoční už tradične počas druhého júlového víkendu v Kežmarku.
Historické námestie niekdajšieho krášovského mesta uzatvoria na tri dni štýlové mestské brány, za ktorými bude svoje majstrovstvo a kumšt predvádzať približne dvesto domácich a zahraničných remeselníkov, ktorí pred zrakmi návštevníkov predvedú svoju zručnosť a umožnia tak i samotným divákom a návštevníkom vyskúšať si čo - to z náročnej práce remeselných majstrov. Kým budú remeselníci na Hlavnom a Hradnom námestí v Kežmarku bojovať o titul Kráľa remesla, na troch javiskách v areáli festivalu (pri radnici, pred hradom a na hradnom nádvorí) sa vystriedajú domáce i zahraničné folklórne súbory, ktoré vo večerných hodinách vystriedajú koncerty iného žánru - v piatok Sisy Sklovskej v drevenom artikulárnom kostole (UNESCO) a v sobotu koncert Richarda Müllera na námestí a iné.
Nebude chýbať ani množstvo sprievodných atrakcií pri príležitosti Potravinárskych cechov (salaš s výrobou syra, opekanie vola, pečené ryby, plnené holandské oblátky, slovenké špeciality, vinotéka.. ) ale aj výstavy v galériách, historický šerm, rozprávky na hrade, drevený kolotoč na ručný pohon, detské mestečko, jazda parným vlakom medzi Popradom a Kežmarkom, či večer dramatické predstavenie Krvavé dejiny v expozíciách kežmarského hradu a mnoho ďalšieho.
Tešíme sa na stretnutie s Vami a pozývame do Kežmarku už tradične počas druhého júlového víkendu!
Za organizátorov,
Adriana Saturyová, Noviny Kežmarok
 

Vyberte región